GÜNE POZİTİF BAŞLAMAK


Hani bazıları vardır, çevresine ne bir yararı dokunur ne faydası. Kendi halinde etliye sütlüye karışmadan yaşarlar. Tamamen nötr bir kimyaları vardır. Kimisinin huyu böyledir, kimisinin karakteri. 

Ancak bu tiplerin enerjisi devamlı düşük ve bunu etrafındakilere hissettirecek derecede belli ederler. Moralin yüksek olsa bile bu çok kısa bir sürede psikolojik olarak alt üst olursun ama onun karakteri böyle olduğundan senin elinden de hiçbir şey gelmez.
Aslında bir çözümü var… Uzaklaşmak…
Arkanı dönmek, görmezden gelmek seni ilgilendiren bir durum yoksa moralini bozacak bir durum da yok demektir.

Güne pozitif başlamak için... 

İşte şu yaşadığımız karantina günlerinde korumak zorunda olduğumuz sosyal mesafe kimileri için bir fırsat oldu. Görmek dahi istemediğin ancak mecburi ilişkilerde bir arada olma durumunda kaldığın bu tip insanlarla tokalaşmak zorunda olmamak. Hatta bu sosyal mesafeyi daha da ileriye taşıyarak yaşanılan bu virüs sıkıntıları ülkemizden silinse dahi bu kişilerle tokalaşmamayı adet haline getirmeyi bile düşünenler çıktı.

İnsanlar senin izin verdiğin sınırlar dâhilinde hayatında olmalılar. Kendi istekleri doğrultusunda değil. Şu günlerde oluşturulan sosyal mesafe bu şekilde düşünenler için büyük bir fırsat. Sosyal krizi avantaja çevirme zamanı. 

Güne güzel başlayanlar için güneşli bir havayı gelipte bir başkasının karartmaya hakkı yok. Sağlıklı insan ilişkileri için hiç kimse sınırlarını aşmamalı. Buna da hakkı yok…

Ben kendi sınırlarımı çiziyorum ama karşımdaki devamlı sınır ihlali yapıyor bu durumda ne yapmam gerek diyorsan.

İşte bu gibi durumlarda hoşunuza gitmeyen ya da enerjinizi düşüren bir tutumla karşı karşıyaysanız sorunu gidermek için böylesi bir tavrın sizi rahatsız ettiğini karşındaki ile konuşabilirsin. Unutma onun soluduğu hava kadar sende oksijen tüketiyorsun ne eksik ne fazla şartlar eşit. 

Dünya herkes için aynı...

Dünyayı kime sorsak küresel bir yapıya sahip olduğunu söyler. Peki ya dünya ya sorabilme ihtimalimiz olsaydı. Herkes için bunların hepsi ‘’insan’’ deyip durumu eşitlemez miydi?

Yorum Gönder

0 Yorumlar